Nyhedsbrev
Personale

Personale

Frederiksborg Apotek har ca. 20 medarbejdere. Der er tre faggrupper på apoteket:Farmaceuter og farmakonomer og ufaglærte.

 

Farmaceuterne har en akademisk uddannelse fra Danmarks Farmaceutiske Universitet, som ligger i København. Uddannelsen tager 5-6 år. På Frederiksborg Apotek har vi 5-6 farmaceuter tilknyttet, og det er mange i forhold til apotekets størrelse, men det skyldes vores vagtforpligtelse. Når der er en vagt på apoteket, er det altid en farmaceut.

 

Farmakonomerne har en faglig uddannelse, som dels foregår på apoteket og dels på Pharmakon, som ligger her i Hillerød. Uddannelsen tager 3 år. På Frederiksborg Apotek har vi ca. 10 farmakonomer og en farmakonomelev på hver årgang.

 

Elever Frederiksborg Apotek har normalt en farmakonomelev på hver årgang. Hvis du har lyst til at blive farmakonomelev, så kig ind på apoteket, ring til os eller send en ansøgning, helst i januar eller februar og i hvert fald inden udgangen af marts. Adgangsbetingelserne er først og fremmest en studentereksamen, HF, HTX eller lignende. Kig også ind på en af hjemmesiderne ovenfor.

 

 

De ufaglærte udgør 2-3 chauffører samt rengøringspersonale.

 

Apotekeren er altid uddannet som farmaceut. Det er et lovkrav i Danmark. På Frederiksborg Apotek hedder apotekeren Heidi Eirheim, og hun har været apoteker siden 2022.